Foto: Raymond Mosken
Foto: Raymond Mosken

Dina Billington (f.1985) er en multikunstner som jobber som komponist, tekstforfatter, sanger og billedkunstner. Hun bor i Halden. De siste årene har hun spilt konserter på steder som Oslo Konserthus, Litteraturhuset i Fredrikstad, Brygga Kultursal i Halden og på Prøysenfestivalen på Ringsaker.
Det siste året har hun arbeidet med utgivelsen av debutalbumet Hun som drømmer som slippes 1. januar. Platen består av egenkomponert musikk og selvskrevne tekster på norsk. Den er innspilt i det anerkjente studioet Athletic Sound i Halden, med Kai Andersen som produsent. Medvirkende på platen er kjente jazzmusikere som Ove Billington - piano, keyboards, trekkspill, Jens Fossum - kontrabass, Hermund Nygård - trommer, perk, klokkespill, banjo og Kevin Dean - trompet.
Andre som bidrar musikalsk er Ole Hermann Huth - fiolin, Ole Morten Gimle - cello og Roger Fjeldet - tuba. I tekstprosessen fikk Dina råd og veiledning fra poet og tekstforfatter Håvard Rem.
Dina har tegnet coveret til plata, og har dessuten illustrert hver sang med en egen tegning i coveret. Albumet utgis på Naken Records.